Препоръки за електрическата Ви инсталация

14 юни, 2021 | danim | No Comments

Препоръки за електрическата Ви инсталация

Електрическа инсталация е нещо, без което никой обект не може да съществува. Тя не се отнася само за административни или жилищни сгради, а и за много други с най-различни приложения и ползване. Трудно може да се каже, че един обикновен човек може да си монтира и изгради сам собствената си електрическата система.

Това не само би било доста трудно, ами и в повечето случаи съвсем невъзможно. Не само защото е доста всеобхватно, но и много опасно. Постоянно животът ви ще бъде застрашен, а и едно пипване не където трябва може да предизвика късо съединение. Искра, съсипване на цялата мрежа и вложените материали, а дори и пожар.

        Принципи

Принципите на безавариен и безопасен монтаж на електрическата система могат да са общи и специфични за конкретния обект. Сега ще се разгледат някои от мерките, с изричната уговорка, че това не е ръководство за направи си сам електрическата инсталация, а просто общо образователен текст.

         Всеки специалист в тази област знае, че Електрическа инсталация има стандарти – европейски и национални – които трябва да се спазват и да се следват при всеки монтаж. Затова теоретичната подготовка е неотменна част на всяка работа. Като естествено предимството винаги е на практиката и опита.

         Не всички материали са подходящи за монтаж на такава инсталация, а и някои не са достатъчно качествени за това, макар и да са на добра цена. Специалистите знаят коя фирма произвежда най-подходящите компоненти за това, което искаме да направим.

На практика ниската цена винаги е гаранция за понижено качество на крайният продукт. В последно време все по често се забелязва стремежа за понижаване на цените. На база намаляване на стойността на човешкият труд. Това е практика водеща до трагични резултати за абсолютно всички.